2013/04/14

STREET STYLE NUM.1
















Poprvé jdeme na ulici. Počasí je odpudivé, něco mezi sněžením a deštěm. Říkáme si, jestli to má vůbec cenu. Nemáme žádnou představu o tom, jak to celé bude probíhat. Máme pár vizitek s odkazem na náš TUMBLR, na kterém v té chvíli vůbec nic není. Máme lidem dávat vizitku, aby viděli prázdnou stránku?
Vymysleli jsme pár před-chystaných oslovení. Jsme nervózní, že nás budou všichni jen odmítat. 

Někde na Veveří si vyhlížíme první oběť. Stojí na zastávce. Ale co teď? Kdo z nás ji osloví? A jak vlastně? Okolo ní stojí spousta lidí čekajících na tramvaj. Proboha oni se tak pobaví! První oběť odjíždí tramvají...ok, to jsme nedali ;)

Na České stojí u zastávky velmi stará paní, může jí být tak 70. Na sobě velký šedý kabát, klobouk a boty NA KLÍNKU. Tohle vyjde! Nadšeně se snažíme vylíčit náš záměr si ji vyfotit a proč. Paní k nám ani nevzhlédne a pomalu od nás beze slova odstupuje. Možná nás neslyšela. Nebo ji vyděsilo slovo "streetstyle blog" ?!

Naše trasa se téměř kopíruje s trasou pouličních prodavačů přívěsků na klíče. Jak tak občas zůstáváme stát na místě, zdáme se být jedněmi z nich. Podle toho také vypadají i první reakce na oslovení. Osoba se lekne, chystá se taktně odseknout a odkázat nás do patřičných míst. Jakmile ale zaslechne slova "vyfotit si vás" a "dobře oblečený", zastaví se a k naší radosti většinou odvětí: ,,Tak jo, klidně."

Zakládáme FACEBOOK Během dvou dní získáváme prvních 100 fanoušků stránky. A nejen to, píší nám lidé, že se jim náš projekt líbí a ať pokračujeme. Teprve teď nám to dochází, asi to vyšlo...
Vypadá to, že něco, nad čím jsme léta přemýšleli, se skutečně podařilo rozjet.

Za to vděčíme hlavně vám, lidem z brněnských ulic. Děkujeme!

6 comments:

pilatovie said...

Teším sa na pribúdajúce posty. Zaváňa to tu úprimnosťou a napriek veľkej myšlienke skromnosťou a pokorou. Len tak ďalej!

S láskou,

V.

TEAM SOB said...

Děkujeme, moc si takové odezvy vážíme ;)

Le Samouraï said...

Není to první náhodou ten herec?

TEAM SOB said...

Ano, na první fotce je herec Lukáš Hejlík.

Jane said...

Jsem nadšená, pokračujte, jen tak dá, těším se na další fotky :)

TEAM SOB said...

Děkujeme a pevně doufáme, že nám budete fandit i nadále ;)